Petri Virtanen

Tanssiminen alkoi kiinnostamaan minua vuonna 1994. Halusin oppia tanssimaan -onhan se osa yleissivistystäkin. Ensiaskeleeni otin legendaarisen Åke Blomqvistin opeissa. Kaverini kanssa menin sitten kurssin jälkeen tanssimaan lavalle ensimmäistä kertaa. Hiki valuen ja kämmenet märkinä jännitin hakurivissä. Kokemus oli positiivinen, into kasvoi ja tahdoin oppia lisää.

Vuonna 1995 menin Tampereen tanssiseura Spiralin esittelytilaisuuteen ja päätin kokeilla kuukauden ajan ilmaiseksi eri tanssilajeja. Ajattelin, ettei tässä mitään menetä ja voi lopettaa kuukauden päästä, jos ei kiinnosta enää. Tanssikärpänen kuitenkin puri vielä kovemmin ja 1996 syksyllä olin ensimmäisessä kilpailussani. Kilpa-uraa kesti vuoteen 2002 asti. Pääsin kipuamaan vakiotansseissa yleiseen B-luokkaan asti ja lattareissa yleiseen C-luokkaan.

Olen valmistunut seuratanssilinjalta (OAMK) tanssinopettajaksi keväällä 2009. SUSEL-seuratanssiohjaajakoulutuksen kävin vuonna 2001. Kilpatanssipuolelta olen suorittanut C-valmentajan tutkinnon ja liikunnanohjauksen perustutkinnon (Varalan Urheiluopisto). Olen opettanut seuratanssia vuodesta 1998. Sen lisäksi olen opettanut yksin tanssittavia lattareita ja latinobicia vuodesta 2006.

Haluan opettaa tanssia sanan varsinaisessa merkityksessä: ei pelkkiä kuvioita ja kiemuroita, vaan tanssia koko vartalolla. Kun tanssi lähtee koko vartalon liikkeestä, tulee siitä vahvempaa ja helpompaa. Opetustapaani voisikin sanoa vartalolähtöiseksi. Vartalon kannatus ja vartalon käyttö ovat aina tuntini keskeisiä asioita.

Opetan mielelläni tanssin tekniikkaa, joka on tanssin apuväline. Opetan toki kuvioitakin. Tanssinopetus on ammattini, johon suhtaudun kunnianhimoisesti ja haluan oppia lisää opettajana.

Palautetta opetuksestani:
* Tilannekomiikkaa löytyy
* Helposti lähestyttävä
* Aina hyväntuulinen
* Selkeä opetustapa
* Mies, joka ei hermostu

Tanssiessani tunnen eläväni ja se piristää minua suunnattomasti. Haluan opettaa tanssia ja saada ihmiset huomaamaan miten virkistävää ja hienoa tanssiminen on.